Reabilitarea conductelor și canalelor

Reabilitarea prin procedeul de conducte fixe (cured-in-place)

Pentru reparația, respectiv renovarea conductelor și canalelor neetanșe, vă punem la dispoziție o serie de alternative pentru renovarea în manieră de construcție deschisă.

Procedura de renovare principală este „cured-in-place pipe” (conductă fixată). În cadrul procesului, conducta neetanșă este învelită într-un furtun îmbibat cu rășină sintetică, ce etanșează fiabil și sustenabil împotriva scurgerilor și asigură starea prevăzută de lege – o conductă, respectiv un canal etanș – în manieră sigură și permanentă.

Procedura cured-in-place pipe se poate realiza din aproape orice puț de acces și se adaptează ușor și la coturile conductelor. Ramificațiile existente ale conductelor și canalelor se frezează ulterior cu un mini robot. Cu această procedură cured-in-place – în funcție de lungimea conductei/canalului – este posibilă renovarea într-o singură zi de lucru.

Date: Procedura de inversare inliner conform DWA A 143-3 Renovarea sistemelor de evacuare a apelor din afara clădirilor

Pentru conductele verticale, conductele de ramificație subterane și conductele colectoare de la DN 70 până la DN 300.

Sistemele de rășină prelucrate de noi sunt aprobate de Institutul german pentru tehnica în construcții, cu următoarele aprobări:

  • Rășină pe bază de silicați DIBT Z-42.3-375
  • Rășină epoxidică DIBT Z-42.3-389
 

Reparație exactă pe punct și rentabilă (conductă scurtă)

În funcție de gravitatea daunelor, adesea sunt suficiente și reparațiile punctuale pentru a restaura etanșeitatea.

Și pentru aceasta vă oferim proceduri nedistructive. La montajul „furtunurilor scurte” putem repara puncte neetanșe prin învelirea circulară cu un material laminat pe bază de fibră de sticlă îmbibat cu rășină sintetică – o soluție care garantează siguranța timp de mai mulți ani. Unele daune, dar și depunerile masive, se înlătură cu un mini robot. Noi dispunem de dispozitivele optime și certificatele de calificare necesare pentru toate metodele.

Date:

  • Procedură scurtă conform DWA A 143-7 Renovarea sistemelor de evacuare a apelor în afara clădirilor
  • Reparația conductelor și canalelor de evacuare a apelor cu furtunuri scurte, piese T și profiluri tip pălărie (piese de racord)
  • Furtunuri scurte cu o lungime de 1 metru pentru DN 100 până la DN 300 respectiv 3,50 metri pentru DN 100 până la DN 200.

Cu această metodă se repară daune punctuale precum fisuri, apariția cioburilor, rupturile de canal sau punctele înrădăcinate în manieră de construcție închisă.

În cazul unei pante insuficiente a unei conducte nu se poate aplica această procedură.

Reparația se poate efectua pe toate suprafețele, care se pot lipi. Excepție fac suprafețele PE (spre exemplu conductele HD-PE) sau suprafețele din teflon.

Sistemele de rășină prelucrate de noi pentru această procedură sunt aprobate de Institutul german pentru tehnica în construcții. Se aplică următoarele aprobări:

  • Rășină pe bază de silicați DIBT Z-42.3-326
 

KARPATIA CANALIZĂRI

Solicitare ofertă